Campania: Cadou de 8 martie pentru femeile „invizibile” ale Clujului

1

www.primariaclujnapoca.ro

Biroul mass-media

Email: presa@primariaclujnapoca.ro

Comunicat de presă

(19 februarie 2016)

Ref: 8 Martie pentru femeile ”invizibile” ale Clujului

Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca în colaborare cu Asociația “Life Education for All” lansează campania umanitară “8 Martie pentru femeile invizibile ale Clujului”. Este vorba despre femeile fără adăpost care frecventează Centrul Social de Urgență (de pe strada Dragos Voda nr. 36-38) și Centrul de Găzduire Temporară (de pe strada Oașului nr. 298).  Invităm astfel pe toti clujenii cu suflet mare să le ofere  personal  câte un dar de suflet de ziua femeii beneficiarelor celor două centre.  În data de 5 martie 2016, între orele 11.00-12.30, clujenii sunt așteptați la Centrul Social de Urgenta  de pe strada Dragoș Vodă (nr. 36-38) să le cunoască și să le ofere un dar de suflet care să aducă  primavara și în sufletele acestor  femei. Cu această ocazie va fi organizată o mică petrecere în cinstea lor.

Cele aproximativ 30 de femei ale nimănui au pierdut lupta cu feminitatea din cauza bătăliilor zilnice cu o viață nu tocmai ușoară. Din diverse motive nu au sau și-au pierdut propria locuință și locuiesc temporar în cele două centre, simțindu-se cumva norocoase că au un acoperiș deasupra capului și mâncare asigurată, dar uitând cum este să zâmbești, să speri, să iubești.

Deoarece primesc haine și mâncare din partea Primăriei vă sfătuim să le dăruiți pe lângă obiecte de igienă corporală (geluri de dus, șampoane, tampoane, roll-oane, perii și paste de dinți), produse de curățenie (săpun, detergent de haine) și lucruri care să le aminteasca de faptul că sunt femei (flori, bijuterii, parfumuri, o pereche de ciorapi, o ciocolată).

Pentru alte informații puteți să contactați Direcția de Asistență Socială și Medicală, email centrulsocialdeurgenta@gmail.com,  telefon 0371/007790.

Datele asociației partenere: office@lifeeducationforall.org sau pe contul de facebook al asociatiei: facebook.com/Life-Education-for-all.

Detalii cu privire la adăposturile puse la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca

În total, Primăria dispune de 150 de locuri pentru persoanele fără adăpost.

Dintre aceste, 110 sunt disponibile în centrele Primăriei de pe străzile Dragoş Vodă şi Oaşului. Pe lângă acestea, Primaria mai colaboreaza cu Uniunea Creştină din România, care pune la dispoziţie 10 locuri în centrul de pe strada Tutunului şi cu Prison Fellowship România, care dispune de alte 30 de locuri la adăpostul de pe strada Sobarilor.

În aceste spaţii cei fără adăpost beneficiază de cazare şi consiliere în obţinerea unor drepturi de asistenţă socială (inclusiv obţinerea de locuri de muncă) şi de masă caldă.

Biroul Mass-media

Primăria Cluj-Napoca