image_pdfimage_print

Luni, 27 aprilie 2015 începe distribuţia pachetelor de alimente prin programul Primăriei Cluj-Napoca

 

Primăria Cluj-Napoca organizează pentru al treilea an consecutiv distribuţia de pachete de alimente de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu, pe baza unui program iniţiat de primarul Emil Boc. Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene, derulat în fiecare toamnă şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare. S-a alocat suma de 1.300.000 lei în vederea distribuirii de alimente către aproximativ 25.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.

Un pachet contine 7 produse alimentare: 1l ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc, iar costul unui pachet este de 13,93 lei fără TVA.

 

Distribuţia alimentelor va începe de luni, 27 aprilie 2015 şi se desfăşoară după următorul program:

Luni, Marţi, Miercuri, între orele 08,30 -15,30;

Joi, între orele 08,30 – 16,30

Vineri, între orele 08,30 – 14,00.

 

Adresele locurilor de unde vor fi livrate pachetele Categorii de persoane defavorizate care beneficiază de pachete cu  alimente
1 Clubul pensionarilor Mănăştur, str. Arinilor nr 11 * Persoane cu handicap grav şi accentuat  (gradul I şi II)

*    Pensionari cu pensii sub 700 de lei

*    Şomeri indemnizaţi

*    Şomeri neindemnizaţi

*  Beneficiari de ajutor social şi alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate în evidenţele servicilor de specialitate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală,

*   Invalizi, veterani,văduvele de război, persoane deportate, prizonieri, persecutaţi politic, eroi martiri ai revoluţiei, etc cu pensii şi indemnizaţii cumulatate sub 700 de lei.

2 Clubul pensionarilor Mărăşti, str. Aurel Vlaicu nr. 3A
3 Clubul pensionarilor Horea,               str. Horea nr.108
4 Clubul pensionarilor Grigorescu, str. Eremia Grigorescu nr. 132
5 Clubul pensionarilor Zorilor, str. Louis Pasteur nr. 77
6 Clubul pensionarilor Someşeni, str. Traian Vuia nr. 41
7 Primăria de cartier Gheorgheni, str. Băişoara nr. 4A
8 Primăria de cartier Iris, Piaţa Liebcknecht nr.7-8

 

Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari se face cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj,  Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Încadrarea în una din categoriile de persoane defavorizate se face în baza documentelor prevăzute de HG nr. 799/2014 modificată şi republicată.

Toţi beneficiarii programului vor primi informaţi prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor.

 

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0264-453056.

 

Biroul Mass-media

Primăria Cluj-Napoca